Klassisk banankage til kontoret

02 april 2018 Camilla Skøtt
image

Vil du sprede glæde på kontoret, skal du tage kage med til kollegaerne. Det virker hver gang. En af de kager, jeg oftest tager med, er banankage – ganske enkelt fordi den holder sig så godt, at den også er god på andendagen.

Har du tjansen til den næste kagedag, så tjek opskriften nedenfor. Den er enkel, lækker og nem at lave.

1 bradepande med klassisk banankage

Du skal bruge:

– 6 æg

– 340 g sukker

– 200 g smeltet smør

– 250 g hvedemel

– 2 tsk bagepulver

– 2 moste bananer

– 200 g hakket mørk chokolade

– 100 g smeltet chokolade til at toppe kagen med

Sådan bager du kagen:

1. Pisk æg og sukker sammen så længe, at det bliver skummende og lysegult – herefter kan du røre smørret i. 

2. Hæld hvedemel og bagepulver sammen og rør det i dejen – tilsæt også de moste bananer. Når dejen er rørt grundigt sammen, vender du den hakkede chokolade i.

3. Fordel dejen godt i en bradepande med bagepapir. Kagen bages i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.

4. Lad banankagen køle af på en rist, og når den er kold, kan du stænke den med smeltet chokolade. 

5. Når chokoladen er tør, lægger du staniol henover, og dagen efter er den klar til at komme med på arbejde.

Eksperimenter med ingredienserne

Hvis du har mod på det, kan du sagtens eksperimentere lidt med ingredienserne. Vil du fx have lidt syrlighed i din banankage, kan du tilsætte saften fra 1 lime. Det kan også være, at mørk chokolade ikke er din favoritspise – så kan du i stedet bruge mandler eller rosiner. En anden ting, der er lækker i en banankage, er marcipan; byt en halv banan ud med marcipan – der er gode chancer for, at du vil elske det. 

Har du andre gode idéer, så handler det bare om at prøve dem af. Det er aldrig værre, end at du kan bage en ny, hvis det ikke fungerer.